Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turnaj generací 2017

Oslavy 75 let Národní názené ve Ždírci

 

V sobotu 12.8.2017 se na hřišti Úslavanu uskutečnil Turnaj generací 2017, jak jsme tento turnaj nazvali a  byl sehrán hlavně jako připomínka na 75. výročí založení tělovýchovné jednoty ve Ždírci.

Na samém začátku turnaje nastoupila družstva k slavnostnímu zahájení. Minutou ticha jsme uctili památku na naše zesnulé bývalé hráče, fukcionáře a kamarády, bylo též, vzpomenuto těžkých začátků tělovýchovné jednoty, ale také elánu se kterým se hrálo a pracovalo.

V krátkém shrnutí jsme pak připomněli budovatelské a hráčské činnosti za uplynulých 75 let, poděkovali za dobře odvedenou práci a šlo se na hru.

 Do turnaje nastoupilo celkem 5 družstev, z toho 2 družstva našich žáků a 3 družstva mužů, současný tým Úslavanu, Retro tým našich bývalých hráčů  a tým staré gardy. Hrálo se 2x10 min, každý s každým. Zajímavá utkání byla našich žáků s muži v nichž  naši mladí nebojácně ukazovali, že za pár let budou našimi důstojnými nástupci. Snad nebyli ani tak důležité výsledky tohoto turnaje, ale přátelská setkání, posezení a vzpomínky na léta v Úslavanu. Proto nás také velmi potěšila  hojná účast našich bývalých hráčů a členů a snad nám tím vyjádřili ocenění za naši práci. Při slavnostním vyhlášení výsledků pak i tito bývalí házenkáři obdrželi malou upomínku na 75 . let Úslavanu.

S pohledem do budoucna  nás velmi potěšila účast dvou našich žákovských družstev, s elánem a jejich ctižádostí se snad i nadále nemusíme bát o osud národní házené ve Ždírci.

Poděkování za přípravu a průběh celé akce patří všem pořadatelům, ale i divákům, kteří svou přítomností orámovali význam této akce.

 Sportu zdar.

turnaj2017_002.jpg

turnaj2017_003.jpg

turnaj2017_001.jpg