Jdi na obsah Jdi na menu
 


SILVESTROVSKÝ BĚH 2012

 

Silvestrovský běh 2012
Poslední den v roce si většina z nás už nedovede představit bez tradičního Silvestrovského běhu, který svou trasou protíná všechny naše obce – Ždírec, Smederov, Žďár a Myť. Jakkoliv nás vloni překvapila účast závodníků, kdy se postavilo na start 105 běžců (čímž jsme překročili magickou stovku), letos padl rekord ve všech kategoriích. Na startovní čáře se sešlo 88 dospělých a 45 dětí. Tedy celkem 133 startujících!!! Což je nárůst o téměř 30 závodníků. A co nás nejvíce těší, je účast našich ždíreckých dětí. Po hubených letech 2000 - 2009, kdy se zúčastňovalo závodu 2 - 5 mladých běžců, se jich tentokrát sešlo celkem 14 (nejvíce v historii běhu), z toho 8 chlapců a 6 dívek. Na této účasti se jistě podílelo mírné, téměř jarní počasí. Ale největší podíl má zcela určitě naše rozhodnutí vytvořit novou kategorii domácích dětí. Ždíreckých dospělých se zúčastnilo také 14, což je pátá nejlepší účast v historii běhu.
Absolutním vítězem Silvestrovského běhu 2012 se stal Daniel Fekl s časem 16:04 min. Zúčastnil se i Michal Šneberger, nejčastější vítěz, který drží rekord trati v čase 14:59 min. Se svým rivalem se utkal celkem pětkrát, ale porazil ho pouze jednou, a to v roce 2002.
Na start se opět postavili rekordmani v účasti – Václav Škarda z Plzně, který absolvoval všech 22 ročníků a Jaroslav Ptáčník ze Ždírce, který má jen o jeden start méně. Nejstarším účastníkem běhu se stal již popáté jednasedmdesátiletý Jaroslav Novák z Plzně. Podrobné výsledky naleznete v menu - Silvestrovský běh - výsledky, nebo na naší vývěsce před Ždíreckou hospodou. Závěrem bych chtěl poděkovat všem sportovcům za předvedené výkony, všem divákům za účast , všem pořadatelům za odvedenou práci při organizaci běhu a v neposlední řadě všem sponzorům, bez kterých by se neuskutečnil ani tento 22. ročník Silvestrovského běhu ve Ždírci.
Předseda TJ Úslavan Ždírec Jan Havel